Voorbereiding

Het is zo ver!

De fotosessie is geboekt en je wilt  je hond zo goed mogelijk voorbereiden op wat komen gaat.

Het allerbelangrijkste is dat jij geen haast hebt. Dat heb ik ook niet. Je hond is gevoelig voor spanning en dat zal zichtbaar zijn op de foto’s. En dat willen we natuurlijk niet.. Dus kom relaxed naar me toe.

Oefen thuis een aantal keer op “zit, blijf en wacht”. Als je hond dat netjes doet, beloon hem dan met iets lekkers of een knuffel. Zo komt er dus altijd iets leuks nadat je iets van hem vraagt.

Zorg dat de hond goed in zijn vacht zit, schoon en zonder klitten. Heb je een hond die wordt geschoren, dan is het beter even te wachten zodat eventuele ‘strepen’ niet zichtbaar zijn. Borstel je hond goed van te voren zodat hij op zijn allermooist op de foto komt. Neem een (hand-) doekje mee om eventuele slijmslierten en oogvuiltjes te verwijderen. Als je teef loops is, wacht dan in ieder geval totdat ze niet meer vloeit.

Je mag natuurlijk een eigen kleedje meenemen als je dat leuk vind voor op de foto. Denk ook aan zijn favoriete speeltjes en beloningskoekjes. Ik heb overigens ook heerlijke, verantwoorde koekjes in de studio. Daar heeft een hond nog nooit nee tegen gezegd.

error: ©De Hondenfotograaf Nijmegen!